dinsdag 7 augustus 2012

Beste zorgverzekering

Het is lastig te bepalen wat nu de beste zorgverzekering is. Dit hangt sterkt af per individu. Ook kunnen er ieder jaar verschillen optreden tussen de verzekeraars. Binnenkort is het dus kijken wat de opties zijn voor het jaar 2013.

Ben je niet tevreden met je huidige zorgverzekeraar dan kan overstappen een optie zijn.
Bij het kiezen of overstappen van zorgverzekaar is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Dit kan je immers veel geld schelen.

Kiezen van jouw beste zorgverzekering voor 2013

Kijk niet teveel naar mensen om je heen en hoeveel premie zij betalen. Voor jou kunnen andere zaken een belangrijke rol spelen. Niet alleen de premie is belangrijk bij een zorgverzekering.

De volgende criteria zijn van groot belang voor het kiezen van de beste zorgverzekering 2013:


  • De premie: de jaarlijkse of maandelijkse premie is voor veel verzekeringsmaatschappijen een simpele rekensom. 
  • De polis: vaak kun je bij een het afsluiten van een nieuwe verzekering of bij overstappen kiezen voor het type zorgverzekering. Kies je voor een naturapolis dan is je premie meestal lager, je bent dan meestal wel beperkt in de keuze van zorgverlener. Bij een 100% restitutiepolis ben je wel volledig vrij in je keuze van zorgverlener. Je moet dan wel de kosten voor de zorg voorschieten waarna je deze declareert bij de verzekeraar. Bij naturapolissen betaalt de verzekeraar rechtstreeks de gemaakte kosten en ontvang je meestal geen nota. Verder zijn er combinatiepolissen waarbij een deel van de zorg een restitutiepolis omvat en een ander deel een naturapolis. Kijk nauwkeurig wat voor jou het meest geschikt is. 
  • Het pakket: de premie geeft aan wat een verzekering kost, maar daarvoor is het wel belangrijk dat je weet wat je precies krijgt voor dat geld. Kijk dus goed naar het pakket waarvoor je verzekerd bent. 
  • De voorwaarden: de voorwaarden van het pakket zijn ook belangrijk, dit zijn in feite de huisregels van de verzekeringsmaatschappij.
  • De aanvullende verzekering: het afsluiten van aanvullende verzekering is in sommige gevallen nodig, laat u hiervoor van te voren goed informeren. Kijk ook naar de kosten van deze aanvullende verzekering, die kunnen per verzekeraar verschillen. Een zorgverzekering vergelijken is dus van groot belang voor je portemonnee.  
     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten